- Punkty
- 18
Czołem ekipa.
Namawiają mnie, co by relacje stuknąć, bo wszyscy się krępują tutaj i ogólnie to nie macie się czym pochwalić
No to zaczynamy, co prawda nie od początku, lecz od dnia dzisiejszego.
Odmiany:
4x Bruce Banner (sweet seeds)
4x Gelato Auto x Pineapple Express AUTO (cube-seeds)
2 x Pine x GSC (odczytuje że pineapple x girl scout cookies ? z gratisów więc nie wiem)
ze sklepu pestkomania.pl
BOX: DIY 120x120x240
Oświetlenie: 250W MH / 600W HPS
Wentylacja: prima klima pk250-l 1 1300m3/h + Filt węglowy - danych brak (spory i ciężki) + Tłumik
Mieszaki - co wpadnie w ręke, domowe wentyle w ilości 2 - jeden stoi w odwodzie
Medium: ziemia BioBizz LightMix
doniczki 11l
Nawozy jakimi dysponuje: BioTabs starter + Bio PK 5-8 + CalMag + Easy Pack Terra Plargona
Dzień 26
wczoraj zostało zmienione źródło światła z MH250 na HPSa 600w
temperatura wzrosła z poprzednich stanów w okolicy 26-28 stopni do 28-30, no cóż
Po sporych problemach związanych z moim brakiem wyczucia, boje się teraz podlewać je....
Czynności z ostatniego czasu:
12.08 - po 1L + 2ml orgatrex na doniczke mniej więcej - do przelania
15.08 - po 500ml doniczka
18.08 - po 550ml / doniczka
i okazało się po ostatnim podlaniu, że rośliny kąpały się w wodzie (po za może dwoma...)
zapodaje fotę w całości z dziś, sorry, pierwsze je zlałem wodą, wypsiukałem 1L na całość, co by zwilżyć przy okazji wierzchnią warstwe w zamian, że boje się podlać.
nie przejmowałem się i poszło wszedzie, na ściany, podłogę (więc nie zakładam 100ml /doniczke )
Jeśli potrzeba dodatkowych informacji, lepszych fotek, fotek pojedynczych sztuk to proszę mnie upomnieć i się poprawię.
Tym czasem całość i roslinki wg kolejności: BB- Bruce Banner GP - Gelato x Pineapple P x GSC - gratis
PxGSC 1 | GP 4 | BB 2
BB 1 | GP 2 | GP 1 | BB 4
PxGSC 2 | GP 3 | BB 4
PxGSC 2 - w ziemię wsadzona 2.08 więc jest świeższa
BB 3 i 4 - jakiś problem z nimi, mutanty czy tam coś, nie wiem, zostawiłem póki co niech sobie rosną, miałem im zapodawać STS ale jednak za dużo odmian do testowania na rynku, żeby już się w pestki bawić moim zdaniem
Fota:
Namawiają mnie, co by relacje stuknąć, bo wszyscy się krępują tutaj i ogólnie to nie macie się czym pochwalić
No to zaczynamy, co prawda nie od początku, lecz od dnia dzisiejszego.
Odmiany:
4x Bruce Banner (sweet seeds)
4x Gelato Auto x Pineapple Express AUTO (cube-seeds)
2 x Pine x GSC (odczytuje że pineapple x girl scout cookies ? z gratisów więc nie wiem)
ze sklepu pestkomania.pl
BOX: DIY 120x120x240
Oświetlenie: 250W MH / 600W HPS
Wentylacja: prima klima pk250-l 1 1300m3/h + Filt węglowy - danych brak (spory i ciężki) + Tłumik
Mieszaki - co wpadnie w ręke, domowe wentyle w ilości 2 - jeden stoi w odwodzie
Medium: ziemia BioBizz LightMix
doniczki 11l
Nawozy jakimi dysponuje: BioTabs starter + Bio PK 5-8 + CalMag + Easy Pack Terra Plargona
Dzień 26
wczoraj zostało zmienione źródło światła z MH250 na HPSa 600w
temperatura wzrosła z poprzednich stanów w okolicy 26-28 stopni do 28-30, no cóż
Po sporych problemach związanych z moim brakiem wyczucia, boje się teraz podlewać je....
Czynności z ostatniego czasu:
12.08 - po 1L + 2ml orgatrex na doniczke mniej więcej - do przelania
15.08 - po 500ml doniczka
18.08 - po 550ml / doniczka
i okazało się po ostatnim podlaniu, że rośliny kąpały się w wodzie (po za może dwoma...)
zapodaje fotę w całości z dziś, sorry, pierwsze je zlałem wodą, wypsiukałem 1L na całość, co by zwilżyć przy okazji wierzchnią warstwe w zamian, że boje się podlać.
nie przejmowałem się i poszło wszedzie, na ściany, podłogę (więc nie zakładam 100ml /doniczke )
Jeśli potrzeba dodatkowych informacji, lepszych fotek, fotek pojedynczych sztuk to proszę mnie upomnieć i się poprawię.
Tym czasem całość i roslinki wg kolejności: BB- Bruce Banner GP - Gelato x Pineapple P x GSC - gratis
PxGSC 1 | GP 4 | BB 2
BB 1 | GP 2 | GP 1 | BB 4
PxGSC 2 | GP 3 | BB 4
PxGSC 2 - w ziemię wsadzona 2.08 więc jest świeższa
BB 3 i 4 - jakiś problem z nimi, mutanty czy tam coś, nie wiem, zostawiłem póki co niech sobie rosną, miałem im zapodawać STS ale jednak za dużo odmian do testowania na rynku, żeby już się w pestki bawić moim zdaniem
Fota: