To może ja cos napisze
co to samych przeglądarek to się nie wypowiadam bo kazda ma swoje bzdury czy to brave czy opera czy inna. Ja np nie korzystam nie totalnie z Mozilli itp. nie korzystam rownież z google. Polecam bing , nie zostawia śladów jak np. ktoś używać sieci tor to wie o czym mowie. Ogolnie jest sporo przeglądarek web3 które działają szyfrujaco wraz z VPN , dzięki któremu zmienisz adres IP itp. Rzecz biarac nie da się ukryć w pełni , tak jak nie da się wyleczyć do końca tradziku , chyba ze pojedziemy do Harrego z Tybetu i tylko korzystasz z sieci TOR. Coraz więcej karza instalować apek rzadowych i koniecznych , bez których nie da się niby funkcjonować , to wszystko zapisuje. Wyłaczcie sobie wszystkie gowna od Google, sledzenia itd. Najlepiej w ogole wyzbyć się Googla oprócz maila, ale tez totalnie minimalnie. Do rozmowy wszystkie serwery czy to fora czy telegramy , wszystko jest do przeczytania jeśli ubeki będą donosic. Mozna się zaszyfrować teraz mniej lub więcej poprzez sieć web3 i Blockchain. Nie wiem czy ktoś był kiedys u mnie na stronie , tam miałem taki pokoje metevars gdzie mozna było sobie dzwonić p2p bez zapisow itp, ale miałem to za darmo to nikt nie wchodził;p trochę będę miał ciekawostek i apek czy kodow. Poki co zalecam kazdemu sprawdzić sobie w telefonie czy nie ma właczonych żadnych przekierowan , jest na to kod , tu cyt "O tym czy w telefonie mamy podsłuchy z nagrywaniem przekonamy się wybierając kody *#21#, *#62#. Po ich wpisaniu dowiemy się czy nasze połączenia są przekierowywane na inne numery. Jeżeli tak, a my nic o tym nie wiedzieliśmy, a na dodatek nie znamy numerów, na które przekierowano połączenia, to może oznaczać, że ktoś nas podsłuchuje. Przekierowania można wyłączyć kodem ##002#."
Pozdro,
Jak się nie zabije, to będę żył - Palło Koleo