- Punkty
- 18
Yo yo.
Czas na nowy rzut w związku z tym muszę udać się na zakupy.
Jaki miernik pH polecany? Pewnie, są mierniki za 1k + i zapewne są fajne
Mimo że organika to jednak chce sobie sprawdzić czasem co tam w ziemi piszczy, a za kilka grow plan jest iść w kokosy, więc miernik też już pod to (EC?)
Druga sprawa, jakie nawozy organiczne w wersji bieda?
Zima się zbliża, będę ładował grzałkę na podczerwień więc może wyjść lipa z tego, to nie chce ładować w ziemię nawozów na zmarnowanie.
Jakieś mikoryzy marketowe warte uwagi?
Ziemia po uprawie - gdzieś czytałem, żeby zdjąć 5cm ziemi z góry, uzupełnić świeżą i jazda. Korzenie pozostałe olać?
Gdzieś coś czytałem o malowaniu doniczki już nie pamiętam, coś od miedzi chyba. Ktoś to robi? Działa? Chodzi o rozwój korzenia.
Co sypiecie ogólnie w swoich uprawach do przygotowania ziemi?
Na sezony pewnie doniczki jak jebne 25l to nie będzie przesada?
Na powierzchnię 1.4m² wrzucę 6 ziaren.
kilka interesujących mnie pozycji / co o nich sądzicie ? jest sens ?
mamboxa.pl
mamboxa.pl
Zamiast biotabsów biobizz spoko ?
Bactrex warto kupić dla rozwoju gleby ? czy są może jakieś substraty tego preparatu ?
Doniczka materiałowa czy plastikowa?
Czas na nowy rzut w związku z tym muszę udać się na zakupy.
Jaki miernik pH polecany? Pewnie, są mierniki za 1k + i zapewne są fajne

Mimo że organika to jednak chce sobie sprawdzić czasem co tam w ziemi piszczy, a za kilka grow plan jest iść w kokosy, więc miernik też już pod to (EC?)
Druga sprawa, jakie nawozy organiczne w wersji bieda?
Zima się zbliża, będę ładował grzałkę na podczerwień więc może wyjść lipa z tego, to nie chce ładować w ziemię nawozów na zmarnowanie.
Jakieś mikoryzy marketowe warte uwagi?
Ziemia po uprawie - gdzieś czytałem, żeby zdjąć 5cm ziemi z góry, uzupełnić świeżą i jazda. Korzenie pozostałe olać?
Gdzieś coś czytałem o malowaniu doniczki już nie pamiętam, coś od miedzi chyba. Ktoś to robi? Działa? Chodzi o rozwój korzenia.
Co sypiecie ogólnie w swoich uprawach do przygotowania ziemi?
Na sezony pewnie doniczki jak jebne 25l to nie będzie przesada?
Na powierzchnię 1.4m² wrzucę 6 ziaren.
kilka interesujących mnie pozycji / co o nich sądzicie ? jest sens ?

Nawóz Shogun Fertilisers Zenzym 250ml - unikalna mieszanka enzymów dla korzeni
SHOGUN Fertilisers Zenzym to unikalna mieszanka enzymów, która dba o rozwój Twojej strefy korzeniowej i glebowej

Nawóz Biobizz Fish Mix 500ml - organiczny nawóz podnoszący jakość ziemi
Fish Mix jest to w 100% organiczny nawóz podnoszący jakość gleby. Może być stosowany zarówno w indoor jak i outdoor. Stymuluje produkcję mikroorganizmów i pożytecznych bakterii we wszystkich rodzajach gleb i podłoży kokosowych
Zamiast biotabsów biobizz spoko ?
Bactrex warto kupić dla rozwoju gleby ? czy są może jakieś substraty tego preparatu ?
Doniczka materiałowa czy plastikowa?
Ostatnia edycja: